FAKRO

15.10.2009 19:01

plastové střešní okno PTP, PTP-V

STÁHNI: PROSPEKT/CENY

ZOBRAZ: TECHNICKÁ DATA


 

Charakteristika

Okno PTP představuje absolutní novinku v nabídce FAKRO s jedinečnou konstrukcí z hliníkovo-plastového profilu. Je ideálně předurčeno pro ty podkrovní prostory, které se vyznačují zvýšeným výskytem vodních par, jako jsou koupelny nebo kuchyně. Okno je možno použít rovněž v prostorách, kde vzniká na přání klienta požadavek na bílé okno se zvýšenou odolností vůči vodě a jednoduchou údržbou. 

 

Okno PTP přináší úplné nová technická řešení a mnohá jsou patentově chráněna:
  • moderní rám a okenní křídlo
  • inovované kování
  • nová klika
  • nový systém těsnění

 

 

Okno PTP je oknem kyvné konstrukce vyrobeným z vícekomorových plastových profilů PVC bílé barvy, které jsou vevnitř zpevněny pozinkovanými ocelovými výztuhami. Tato konstrukce zaručuje vysokou stabilitu celého okna a zamezuje deformacím profilů v průběhu používání výrobku. V okně je rovněž použit hliníkový dotlačný profil termoizolačního zasklení, který se ideálně doplňuje celkově příznivý vzhled produktu a je zárukou jeho trvanlivosti..

Okno PTP je trvanlivé, odolné vůči korozi i měnícím se atmosférickým podmínkám a jeho údržba je snížena na nutné minimum. Plast, ze kterého je produkt vyroben je nenasákavý a je vyznačuje se vysokou odolností vůči působení kyselin a rozpouštědel. 

Okno v provedení PTP-V je vybaveno ventilační klapkou pro minimalizaci kondenzačního jevu a pro stálý přísun čerstvého vzduchu do místnosti i při zavřenem okně.

 

Skla

Okno PTP má termoizolační zasklení s teplým distančním rámečkem TGI. Jedná se o jednokomorové zasklení skladby 4H-16-4T s vnějším tvrzeným sklem a vnitřním sklem nízkoemisním s koeficientem tepelné propustnosti  Uskla = 1,0 [W/m2K] podle EN 674.

Těsnění

Střešní okno je osazeno trojitým systémem těsnění, dotlačné těsnění, celoobvodové těsnění a těsnění v bočních ochranných profilech okenního rámu.

Klika

Nová klika bílé barvy je umístěna již tradičně ve spodní části okenního křídla a poskytuje jednoduchou manipulaci a možnost zajištěné větrací polohy.

Lemování

Z vnější stany je okno chráněno hliníkovými profily oboustranně lakovanými polyesterovým nátěrem, který zvyšuje odolnost oplechování a chrání okno před působením atmosférických vlivů. Krycí profily okenního křídla jsou tlakově lisovány z plechu tloušťky 1,0 mm, který zajišťuje tvarovou stálost a odolnost na mechanická poškození. Z vnější strany je okno PTP pohledově stejné jako okna dřevěná.

Doplňky

Okno PTP doplněno širokou nabídkou vnitřních i vnějších doplňků, které se montují pomoci vrutů do plastových profilů okna. Tvar profilů křídla i rámu je maximálně přiblížen profilům dřevěných oken. Díky tomu vnitřní doplňky montovány do okenních křídel zapadnou přesně do všech typů střešních oken fakro, jak dřevěných, tak plastových.

Způsob montáže

Okno je montováno spolu s těsnícím lemováním do střech se sklonem od 15° do 90°. Spodní montážní úhelníky pro osazení na latě jsou instalovány již ve výrobě. Okno PTP nevyžaduje po montážníkovi žádné dodatečné vědomosti, jelikož se výrazně neodlišuje od montáže klasických dřevěných oken.